Pizza simpla

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza simpla este acea pizza clasica de casa pe care cu totii o preparam.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 350 gr faina alba calitate superioara
    • sare
    • 3 linguri ulei de floarea soarelui
    • 2 linguri drojdie uscata
    • 225 ml apa
    • 1 lingura zahar 

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 lingura pasta de tomate
    • 4 linguri ulei de floarea soarelui
    • 1 lingurita busuioc uscat
    • 500 gr salam crud uscat afumat
    • 20 gr ciuperci conservate
    • 200 gr masline taiate
    • 300 gr cascaval
    • 300 gr rosii
    • 200 gr ardei,

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol mai mare se pun 350 gr de faina, se adauga sarea si uleiul. Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 minute pana nu face spuma. Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos.
  2. Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de minute. Peste 30 de minute aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.
  3. Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.
  4. Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: taiati rondele subtiri salamul, scurgeti ciupercile de apa, taiati rondele subtiri rosiile, taiati felii subtiri ardeiul capia, amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol. Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate. Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
  5. Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului, apoi jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului. Se rade cascavalul pe toata suprafata, apoi se pun feliile de rosii si ardei. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava (se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Recomandari

Pizza