Pizza de post cu broccoli si tofu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza de post cu broccoli si tofu este o pizza de post, vegetariana, dar plina de vitamine.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 1/2 cubulet de drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
    • 5 linguri ulei masline
    • sare
    • apa calduta

    PENTRU TOPPING:

    • suc de rosii
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras verde
    • branza tofu
    • buchetele de broccoli fierte
    • busuioc/oregano
    • masline
    • ceapa
    • 2 catei de usturoi
    • porumb din conserva
    • ciuperci

Instructiuni de preparare

  1. Facem un aluat obisnuit de paine pe care il framantam bine, il lasam sa creasca un sfert de ora , il intindem si il punem in forma de copt unsa cu ulei. Nu-l mai lasam la crescut in tava, ca sa fie coca relativ subtire. Il ungem pe toata suprafata cu ulei de masline, ca sa se izoleze aluatul si sa nu se imbibe cu sucurile lasate de legume si astfel sa se cruzeasca.
  2. Peste ulei ungem un strat subtire de suc de rosii si  presaram busuioc si/sau oregano. Apoi punem ingredientele: 2 ardei colorati, cascaval de post ras, buchetele de brocoli fierte, masline.Mai putem adauga cateva bucatele de ceapa (cruda, nu calita; ceapa se va coace si va fi foarte buna), 2 catei de usturoi, porumb, ciuperci.
  3. Coacem pizza in cuptorul bine incins dinainte, cam un sfert de ora. Cand o scoatem din cuptor, mai presaram cascaval de postras, o stropim cu apa si o acoperim cu un prosop gros. O lasam sa stea vreo 5 minute si apoi o servim; in acest fel, aburii vor inmuia blatul si toate componentele iar pizza va fi frageda si se va taia si manca usor.
  4. O putem face si fara cascaval, iar in acest caz o vom lasa obligatoriu sub prosop, pentru ca aluatul fara ou sau branza pe el se usuca mai tare.

Recomandari

Pizza