Pizza Della Cassa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza Della Cassa este o pizza foarte buna si gustoasa,pe care trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 600 gr faina alba
    • 50 ml ulei
    • 20 gr zahar
    • 30 gr drojdie
    • 20 gr sare
    • piper macinat

    PENTRU SOS:

    • 500 gr pasta tomate
    • 30 ml ulei de masline
    • 15 gr zahar
    • oregano
    • busuioc
    • sare

    PENTRU TOPPING

    • 400 gr sardele in ulei
    • 120 gr masline
    • 500 gr mozzarella
    • 1 lamaie
    • 50 gr ardei rosu
    • 2 legaturi ceapa verde

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa verde se spala si se taie inelute. Mozzarella se rade intr-un bol de sticla. Lamaia se feliaza subtire si ardeiul se spala si se taie fasii subtiri.
  2. Drojdia se amesteca cuzaharul si 100ml de apa calda. Cand s- a dospit compozitia, se adauga faina, sarea, uleiul si inca 300 ml apa calda. Se framanta si se lasa la crescut.
  3. Se prepara sosul, amestecand pasta de rosii cu zaharul, uleiul si sarea. La sos se pot folosi si rosii oparite si decojite, care se zdrobesc cu ajutorul unui blender.
  4. Se ia 250 gr aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe masa de lucru pe un pat de faina, se intinde pana ajunge la 6-7 mm grosime, dupa care se pune intr-o forma de teflon. Peste acest blat se pune sos de rosii si se presara mozzarella.
  5. Se aseaza pestele, se pun maslinele, se stropeste totul cu ulei, se presara oregano si busuioc si se introduce in cuptorul incins bine, si se lasa 8-9 minute.

Recomandari

Pizza