Pateuri cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile cu ciuperci nu numai ca sunt foarte gustoase dar se prepara usor si sunt la fel de bune si reci.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 ml ulei
    • 200 ml lapte nefiert
    • sare
    • drojdie cat o nuca
    • 600 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    •  8-10 ciuperci mijlocii
    • 1 ceapa
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper macinat
    • menta tocata
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Amesteci uleiul cu laptele intr-un vas adanc, omogenizezi, adaugi 500 gr faina in ploaie, sarezi si inchei operatia adaugand drojdie inmuiata in lapte cald. Amesteci energic cu o lingura de lemn pana  obtii un aluat moale pe care-l lasi cateva ore la frigider.
  2. Pentru  umplutura: cureti ciupercile, le toci (numai dupa ce le-ai spalat in doua-trei ape) si le calesti in ulei impreuna cu 1 ceapa tocata. Lasi pe foc pana scade lichidul, apoi sarezi si condimentezi cu piper macinat si menta tocata. Racesti amestecul 15 minute, adaugi un ou crud si omogenizezi.
  3. Framanti aluatul cu mana cateva minute cu faina ramasa, imparti in patru, intinzi foi subtiri. Umpli cu ciuperci, rulezi si asezi in tava neunsa. Tai pateuri de 3-4 cm,le ungi cu ou,apoi le coci la foc potrivit. Servesti pateurile calde, cu vin alb sau rosu, dulce.

Recomandari

Patiserie