Gogosi cu cirese si coniac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile cu cirese si coniac sunt alegerea potrivita pentru o gustare sau de ce nu pentru micul dejun.Sunt delicioase atat calde cat si reci datorita arome de cirese cu coniac.

Ingrediente

    • 400 gr cirese
    • 20 gr unt
    • 40 gr zahar
    • 2 albusuri
    • 10 gr drojdie uscata
    • 500 ml ulei de floarea-soarelui pentru prajit
    • 250 gr faina
    • 300 ml apa
    • 2 galbenusuri
    • 20 gr zahar pudra
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Spala ciresele, scoate-le samburii si taie-le bucatele. Presara-le cu zahar si lasa-le la macerat 2 pre.
  2. Dizolva drojdia de bere in apa calduta. Pune faina, zaharul  pudra si drojdia diluata intr-un castron. Topeste untul, fara a-l incinge prea tare. Freaca amestecul de faina, zahar si drojdie cu un tel, adauga untul topit, coniacul si galbenusurile. Amesteca bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  3. Separat, bate albusurile spuma, incorporeaza-le in compozitie usor, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase. Adauga ciresele macerate si amesteca totul bine.
  4. Incinge uleiul intr-o cratita. Pune cate o lingura de compozitie in baie de ulei si prajeste-le circa 1 minut, astfel incat sa capete o culoare aurie pe toate partile. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere si asaza-le pe hartie absorbanta.
  5. Procedeaza la fel pana cand termini toata compozitia. Asaza-le cat sunt inca calde pe un platou, presara-le cu zahar pudra si serveste-le imediat.

Recomandari

Patiserie