Saratele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saratelele sunt de obicei servite ca aperitiv, la mesele festive. Dar saratelele sunt si mai bune a doua zi de aceea este de preferat sa le preparati cu o zi inainte, astfel veti surprinde din plin aromele.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr cascaval
    • 150 gr faina
    • 2 linguri apa
    • 150 gr unt
    • 2 galbenusuri
    • sare

    PENTRU GLAZURA:

    • 175 ml lapte
    • 1 lingura faina
    • 2 galbenusuri
    • branza topita


Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu putina sare si cu galbenusurile, apoi se adauga cascavalul ras. Se toarna pe rand doua linguri cu apa si se freaca energic dupa fiecare. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se tine la frigider pentru 30 de minute.
  2. Se ia aluatul si se intinde din el o foaie groasa de un deget, se taie rondele cu un paharel de vin si se asaza intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Tava se baga in cuptorul incins sa se rumeneasca saretelele.
  3. Intre timp, se prepara un  sos alb din faina, unt si lapte si, cand s-a ingrosat se amesteca cu branza topita si se freaca pana cand se obtine o pasta.
  4. Jumatate din rondelele coapte se ung cu sosul alb, iar celelalte se pun deasupra, apoi se mai baga in cuptor sa se rumeasca. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Patiserie