Lasagna cu ricotta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu ricotta este un fel principal foarte neobişnuit datorita o aromei delicate si foarte gustoase.Aroma acestei lasagna va fi chiar mai speciala daca folosesti ricotta din lapte de oaie sau bivoliţă.

Ingrediente

    PENTRU CREMA DE RICOTTA:

    • 500 gr branza ricotta
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • apa calda

    PENTRU  SOSUL BECHAMEL:

    • 50 gr unt
    • 500 ml lapte dulce
    • 40 gr faina
    • sare
    • nucsoara

    PENTRU LASAGNA:

    • un pachet foi de lasagna(25 gr)
    • 4 linguri ulei de masline
    • 100 gr parmezan
    • 50 gr branza de oaie maturata(tare)
    • 4 crengute de cimbru
    • piper alb macinat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara sosul bechamel se pune intr-o carticioara untul la topit, la flacara mica. Cand untul este incins se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se prinde sau pentru a nu se arde. Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele caldut,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se apune un varf de cutit de sare si tot atata nucsoara si se pune iarasi craticioara pe foc amestecand continuu. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute sa fiarba, timp in care sosul ar trebui sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  2. Pentru crema de branza ricotta se amesteca intr-un castron branza  cu uleiul si putina sare. Dupa ce s-a omogenizat amestecul se adauga  3 linguri de apa calda, amestecand continuu pana cand se obtine o crema spumoasa.
  3. Daca sosul bechamel este rece sau caldut se adauga parmezanul ras si branza de oaie  rasa, amestecand  bine compozitia.
  4. Se ia tava termorezistenta si se unge cu putin ulei de masline, apoi se intinde putin sos bechamel.apoi se pun foi de lasagna si un strat de crema de branza si unul de sos bechamel. Se acopera cu foi de lasagna si tot asa pana cand se termina ingredientele, ultimul start fiind de sos bechamel. Se stropeste cu putin piper alb macinat si se adauga crengutele de cimbru.
  5. Tava se baga in cuptorul incins la 160 de grade Celsius pentru o ora, pana cand capata o culoare rumenie. Dupa ce o scoateti din cuptor lasati-o 15 minute sa se racoreasca apoi o puteti felia si servi.

Recomandari

Paste