Cannelloni cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cannelloni cu ciuperci este un preparat delicios cu care va veti surprinde oricand invitatii la masa.Gustul delicios al preparatului insotit de rosii proaspete dau o nota exotica acestui preparat facand un festin culinar dintr-un singur fel de mancare.

Ingrediente

    • 50 gr unt
    • 550 gr ciuperci feliate
    • 150 gr spanac proaspat tocat
    • sare si piper negru macinat
    • 1 lingura menta proaspata tocata
    • 200 gr branza ricotta
    • un varf de cutit nucsoara macinata
    • 8 foi de lasagna oparite
    • 250 gr branza Roqefort maruntita
    • 1 galbenus de ou
    • 100 ml smantana lichida
    • rosii proaspete si ulei de masline pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o tigaie in care se calesc ciupercile pana se inmoaie. Se condimenteaza,dupa gust, cu sare si piper, apoi se adauga spanacul si menta proaspata. Se lasa sa se caleasca impreuna, apoi se scurge orice exces de lichid si se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un castron se amesteca bine branza ricotta cu nuscoara si se asezoneaza cu piper. Cand se obtine o crema omogena se incorporeaza in ea amestecul de ciuperci cu spanac,amestecand pana la omogenizare completa.
  3. Pe o planseta se intind foile de lasagna, care se umplu cu crema de ciuperci si ricotta, apoi se ruleaza pana se formeaza niste trabucuri care se asaza intr-un vas termorezistent uns cu restul de unt. Rulourile nu trebuie sa se suprapuna.
  4. Pentru topping se freaca bine Branza Roquefort cu galbenusul de ou, pana se omogenizeaza apoi se adauga smantana lichida si se omogenizeaza compozitia. Pasta obtinuta se tine la rece pentru 30 de minute.
  5. Dupa cele 30 de minute pasta se toarna peste cannelloni, in vas,se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 8-10 minute, dupa care se inlatura capacul sau folia si se mai lasa in cuptor 4-5 minute sa se rumeneasca.
  6. Canneloni se servesc insotite de felii de rosii proaspete stropite din belsug cu ulei de masline.

Recomandari

Paste