Tochitura taraneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura taraneasca este o mancare rustica rapida si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 500 gr carne grasa de porc (de pe burta, de la ceafa sau de pe coaste)
    • 1/2 ficat de porc
    • 2 rinichi
    • 1/2 muschiulet
    • 2 cepe mari
    • 1 lingura cu untura
    • sare
    • 1 praz
    • 2 linguri cu bulion

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Spalati carnea, uscati-o in prosop sau in servetele de hartie, taiati-o cuburi cu latura de 2-3 cm si puneti-o in untura fierbinte. Acoperiti vasul in care se prajeste carnea si lasati sa fiarba 5-6 min in suc propriu. Intoarceti carnea cu o lingura de lemn si adaugati ficatul, rinichii si bucatile de muschiulet toate taiate felii sau cuburi.
  2. Inainte de a-i folosi, tineti rinichii in apa cu otet 1/2 ora. Adaugati ceapa si prazul tocate marunt, sarati si turnati 1 ceasca de apa calda in care ati desfacut bulionul.
  3. Continuati fierberea pana cand totul se poate consuma, tinand cratita cu carne acoperita cu capac.
  4. Serviti cu mamaliga calda si vin rosu alaturi.

Recomandari

Mancaruri