Zbarciogi umpluti cu carne de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zbarciogii umpluti cu carne de miel este un preparat de munte care este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 15-16 zbarciogi
    • 250 gr carne tocata de miel
    • verdeata
    • sare
    • piper macinat
    • 1 galbenus
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu unt
    • 200 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Alegi zbarciogii intregi, ii speli si le scoti palariile. ii lasi sa se scurga, presari sare pe ei.
  2. Carnea de miel tocata o amesteci cu o ceapa, un galbenus de ou, verdeata tocata, sare si piper macinat. Amestecul acesta il omogenizezi si umpli palariile de zbarciogi cu el.
  3. Ungi o cratita cu unt, pui palariile cu umplutura in sus, acoperi cu apa calda si scazi pe foc mic sau la cuptor.
  4. Cand carnea este patrunsa adaugi smantana sarata si scazi la cuptor sau pe plita, cu cratita descoperita.
  5. Servesti fierbinte cu paine proaspata si un vin alb tare sau vin rose.

Recomandari

Mancaruri