Sarmale din carne de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne de curcan sunt foarte gustoase si dietetice, fiind preferatele copiilor si de cei care tin regim.

Ingrediente

    • 1 piept de curcan
    • 1 ceapa
    • 1 cartof
    • 1 ou
    • marar si patrunjel tocate
    • 1 lingura cu unt
    • 150 gr orez
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • sare
    • piper macinat
    • 2-3 crengute de leustean
    • frunze de vita de vie sau de stevie
    • 500 ml bors

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea de pielita si de oase, o toci cu un cutit ascutit, o pui intrun castron adanc, peste care adaugi orezul ales si spalat, 1 ceapa tocata, verdeata taiata marunt, bulion de rosii, 1 cartof ras si spalat in apa calduta si bine scurs, sare si piper.  Omogenizezi amestecul si adaugi un ou.
  2. Alegi 30-40 de frunze proaspete de vita sau de stevie, le speli cu apa rece si le oparesti cateva minute in apa fierbinte in care ai pus 1 lingura cu sare. Cand frunzele isi schimba culoarea, le scoti, le scurgi, le rupi in 2-3 bucati si le umpli cu tocatura de carne. Rulezi frunza, acoperi capetele si strangi umplutura.
  3. Asezi sarmalele  in cratita de tuci sau in oala de pamant, cu crengute de leustean printre ele, acoperi cu bors indoit cu apa si fierbi la foc mic cel putin 1 ora, cu 1 lingura cu unt sau ulei, scazi la cuptor si le servesti fierbinti, cu smantana deasupra si mamaliguta calda, alaturi de un vin alb sau rose.

Recomandari

Mancaruri