Pui turcesc cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul turcesc cu dovleac este un preparat asiatic foarte aromat si pe care il puteti servi chiar si rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 4 pulpe
    • 100 gr unt
    • 2 ardei grasi sau kapia
    • 200 ml bere neagra
    • frunze verzi de salvie
    • 500 gr dovleac
    • 2 cepe rosii
    • 10 gr alune
    • scortisoara
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala pulpele, taie-le in jumatate si da-le cu putina sare, iar dovleacul curata-l de coaja si taie-l cubulete.
  2. Incinge untul intr-o tigaie si caleste in el frunzele de salvie pana incep sa se aureasca. Asaza bucatile de pui intr-o tava, toarna peste ele berea, pune intre ele bucatile de dovleac, fasii de ardei si ceapa rosie taiata julie.
  3. Peste tot, toarna untul aromat si presara scortisoara. Adauga alunele si da la cuptor 40 de minute, intorcand bucatile de pui pe cealalta parte, la jumatatea intervalului.
  4. Cand este gata se serveste cald alaturi de o salata de cruditati.

Recomandari

Mancaruri