Paste fainoase cu sunca si telina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastele fainoase cu sunca si telina sunt aromate si satioase, delicioase atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 300 gr paste fainoase sub forma de fundite
    • 200 gr sunca de Praga
    • 1 telina mijlocie
    • 200 gr jambon
    • busuioc tocat
    • sare
    • piper macinat
    • 1 lingura cu unt
    • 4-6 rosii mijlocii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Puneti sa fiarba in apa care clocoteste pastele fainoase. Fierbeti la foc mic 15 minute, acoperiti vasul, stingeti focul.
  2. Curatati telina, taiati-o betisoare subtiri, caliti-o pana se inmoaie in unt. Scoateti telina in farfurie si puneti in tigaia cu restul de unt rosiile decojite, taiate felii subtiri. Lasati sa se caleasca 4-5 minute cu sare si piper, trageti vasul de pe foc.
  3. Taiati felii subtiri sunca de Praga si jambonul, rumeniti-le in tigaie fara grasime doar 3-4 minute, apoi singeti focul.
  4. Spalati pastele in apa rece, lasati sa se scurga, rastumati-le intr-un castron sau pe platou adancit. Faceti un loc gol in mijloc, puneti pe rand: telina, carnea, rosiile, Sarati si piperati usor. Decorati cu busuioc tocat fin si serviti alaturi unpahar cu vin alb.

Recomandari

Mancaruri