Iahnie de fasole

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Iahnia de fasole este o mancare care, prin cantitate carbohidraţilor, înlocuieşte necesitatea carnii.Ea este macarea cea mai des preparata in zilele de post din an fiind in acelasi timp si mancarea cea mai economicoasa.

Ingrediente

    • 300 gr fasole boabe
    • 1 ardei gras
    • 2 cepe
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 2 linguri ulei
    • 1 ramurica de cimbru proaspat sau uscat
    • 1 lingurita zahar
    • 1 foaie de dafin
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se fierbe in doua ape, se strecoara si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga putina sare, foaia de dafin,crenguta de cimbru, zaharul si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand boabele de fasole sunt aproape patrunse.
  2. Separat, se caleste in ulei incins ceapa tocata matrunt impreuna cu ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete. Se stinge cu pasta de tomate diluata in 50 ml de apa calda si se lasa la fiert 5 minute, dupa care se toarna peste fasole.
  3. Se potrivste din nou gustul de sare si piper si se baga vasul la cuptor, pentru circa 20-25 de minute pana scade zeama.
  4. Iahnia de fasole se serveste cu ardei iute, cu muraturi sau cu salata asortata de primavara.

Recomandari

Mancaruri