Pilaf cu pui si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pilafulcu pui si lamaie este foarte aromat si racoritor. Pentru o aroma mai intensa se adauga in supa de legume zeama de la lamaie.

Ingrediente

    • 300 gr orez
    • 1 ceapa
    • 1 lamaie
    • 150 ml vin alb demisec
    • 200 gr piept de pui
    • 50 gr unt
    • 1,5 supa clara de legume
    • piper alb macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie se topeste untul, apoi in el se caleste   2 minuteceapa taiata feliute, peste care se adauga apoi orezul. Se amesteca pe foc 3 minute, apoi se toarna vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga cate un polonic de supa.
  2. Intre timp, in alta tigaie cu putin ulei se calesc bucatelele de pui. Cand carnea si-a schimbat culoarea, se opreste focul, iar bucatile de carne se pun peste orez.
  3. Dupa ce s-a incorporat toata supa, iar orezul s-a umflat, se ia de pe foc si se condimenteaza pilaful cu sare, piper alb macinat si coaja rasa de lamaie.

Recomandari

Mancaruri