Marinata cu stavrid

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marinata cu stavrid este foarte buna si gustoasa in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 2 kg stavrid cu cap
    • 150 ml ulei
    • 150 gr morcovi
    • 100 gr telina radacina
    • 2 cepe
    • 50 gr faina
    • 150 gr pasta de tomate
    • 2 foi de dafin
    • 30 ml otet
    • 1 lamaie
    • 100 ml vin alb
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Stavridul se curata, se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala sis e taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in apa, iar lamaia se taie felii.
  2. Pestele se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o tava cu 75 ml de ulei si 75 ml de apa si se lasa sa se inabuse 10 minute, in cuptorul incins.
  3. Separat, morcovii, ceapa si telina se inabusa in 75 ml de ulei cu 75 ml de apa, se adauga faina dizolvata si  pasta de tomate diluata, otet, sare, foi de dafin, apa necesara fierberii si se lasa 20 de minute sa fiarba. Cand legumele sunt fierte, se paseaza, iar sosul obtinut se toarna peste  peste, impreuna cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se introduce tava la cuptor pentru in 10 minute.
  4. Marinata cu stavrid se serverde rece cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.

Recomandari

Mancaruri