Crap cu verdeturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul cu verdeturi este foarte gustos si apetisant, avand o aroma unica, inconfundabila.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 150 ml ulei
    • 100 gr pasta de tomate
    • 500 gr rosii proaspete
    • 1 kg cartofi
    • 400 gr ardei gras
    • 100 ml vin alb
    • 3 cepe
    • 2 legaturi marar verde
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 1 lingura cimbru
    • piper macinat
    • 2 lingurite sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete mici. Verdeata se curata, se spala si se taie in bucati mari. Rosiile se spala si se taie felii, iar pasta de tomate se dilueaza in 200 ml de apa.
  2. Se unge o tava cu 50 ml de ulei, se asaza bucatile de peste, se adauga 50 ml de apa si se introduce la cuptor.
  3. In restul de ulei se inabusa ceapa, ardeiul gras, se adauga pasta de tomate, sare, piper, cimbru, cartofii si verdeata. Se lasa sa fiarba 5 miute, apoi in compozitia obtinuta se pun bucatile de peste, iar peste ele feliile de rosii si se introduc la cuptor pentru 20 de minute.
  4. Cu 5 minute, inainte de a fi scos din cuptor se toarna vinul, pentru aroma.

Recomandari

Mancaruri