Rasol de vita cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rasolul de vita cu masline este mancarea ideala pentru cei care tin regim, datorita continutului scazut de calorii.Gustul acestui preparat si rapiditatea cu care se prepara ne face sa o clasam in topul preferintelor noastre.

Ingrediente

    • 1 rasol mare de vita
    • 4 morcovi mari
    • 1 fir praz(partea alba)
    • 1 telina mica
    • 150 gr masline verzi umplute cu gogosari
    • 3 linguri ulei
    • 150 ml suc de rosii
    • 250 ml supa de carne(sau apa calda)
    • 50 ml vin alb sec
    • 1 lingura pasta de tomate
    • oregano uscat
    • cimbru uscat
    • chimen macinat
    • sare
    • piper

     

Instructiuni de preparare

  1. Rasolul se curata, se dezoseaza, se taie felii groase, se spala si se usuca bine cu servete absorbante, apoi se rumeneste in ulei incins, pe ambele parti. Cand sunt rumenite, se scot din tigaie pe o farfurie si se pastreaza calde.
  2. In grasimea ramasa de la carnea de vita, se caleste prazul curatat, spalat si taiat bucati de 3 cm. Se adauga morcovii taiati felii si telina rasa. Cand legumele sunt fierte se adauga iarasi carnea, se adauga supa de carne si se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 30 de minute, pana cand carnea este patrunsa.
  3. Se adauga maslinele, sucul de rosii, pasta de tomate, vinul si se mai lasa sa dea intr-un clocot.se aromatizeaza cu oregano si cimbru uscat sise potriveste gustul de sare si pier. Se mai lasa 10 minute sa fiarba la foc mic apoi se opreste aragazul. Mancarea se lasa 30 de minute sa se racoreasca si sa se combine aromele, apoi poate fi servita.

Recomandari

Mancaruri