Gustare cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O gustare delicioasa cu ciuperci la gust si ispititoare la aspect este tot ce aveti nevoie in zilele cand nu aveti chef sa stati prea mult in fata aragazului.

Ingrediente

    • 6 linguri parmezan ras
    • 3-4 ciuperci
    • 6 linguri faina
    • 2 linguri pesmet
    • 8 oua
    • 80 gr unt
    • 1/2 piept de pui fiert
    • 5 linguri smantana
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, apoi se adauga, pe rand, galbenusurile de ou, frecand continuu dupa fiecare, pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui taiate marunt sau tocate.
  2. Separat, se amesteca parmezanul ras, smantana, o lingura de pesmet, patrunjelul tocat fin si faina, adaugata treptat, apoi se amesteca cele doua compozitii. Compozitia rezultata se potriveste de sare, dupa gust.
  3. La sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile de ou batute spuma tare.Se amesteca usor cu miscari de jos in sus.Compozitia  se toarna intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu restul de pesmet. Se coace aproximativ 40-45 de minute, la foc potrivit, fara a deschide cuptorul in primele 30 de minute.
  4. Cand se scoate din cuptor, se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se portioneaza si se serveste.

Recomandari

Mancaruri