Ghiveci de legume-varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de legume este un preparat specific toamnei, fiind in acelasi timp o reteta de baza in zilele de post.

Ingrediente

    • 200 gr porumb dulce din conserva
    • 300 gr pulpa de rosii, din conserva
    • 2 cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 broccoli
    • 300 gr mazare fina, din conserva
    • 1 mana de fasole verde
    • 2 ardei grasi rosii
    • 1 morcov
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ardeii de cotor si de seminte, apoi se feliaza. Morcovul se taie in bastonase subtiri, cartofii in cuburi, iar ceapa julien. Se desface broccoli in buchetele care se oparesc 5 minute in apa cu sare si apoi se scurg.
  2. Se pune uleiul la incins, apoi se calesc toate legumele curatate si taiate si fasolea verde, iar cand incep sa se inmoaie, se adauga o cana cu apa si putina sare. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa dea in cateva clocote.
  3. Intre timp, se pune mazarea si porumbul intr-o strecuratoare, iar dupa ce s-au scurs se pun peste legume.
  4. Cand legumele au fiert se adauga rosiile, buchetelele de broccoli, se amesteca usor si se lasa sa scada, potrivind in acelasi timp gustul de sare. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca cateva minute, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri