Chiftele cu tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele cu tarhon sunt foarte aromate si gustoase, fiind genul de mancare mult mai gustoasa rece.

Ingrediente

    • 500 gr carne de manzat
    • 200 gr carne de porc
    • 2 cartofi
    • 2 morcovi
    • 2 oua
    • 2 linguri cu bulion
    • 2-3 cepe
    • sare
    • cimbru maruntit
    • piper macinat
    • patrunjel si marar tocate impreuna
    • 3-4 catei de usturoi
    • 200 ml ulei sau untura
    • 3-4 linguri cu faina
    • 200 gr smantana
    • 4-6 tije de tarhon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati carnea, spalati cu apa rece, taiati felii mici si treceti prin masina de tocat impreuna cu morcovii, ceapa si cartofii spalate si curatate, taiate felii. Strangeti tocatura in castron mare, amestecati cu verdeata tocata, bulion de rosii sau rosii bine coapte, usturoi tocat, cimbru maruntit si piper macinat si cele 2 oua.
  2. Framantati amestecul cu mana 5-6 min, lasati castronul cu tocatura la rece 1 ora, apoi faceti chiftelute potrivit de mari, pe care le treceti prin faina. Incalziti grasimea pana la punctul de fierbere, prajiti chiftelutele pe rand, scoateti-le pe servetele de hartie.
  3. Impartiti chiftelutele in doua parti: serviti cate 2-3 chiftele calde langa cartofi prajiti sau alta garnitura, cu salata de sezon (salata verde, salata de varza, salata de ardei copti, salata de muraturi).
  4. Chiftelele ramase le puneti intr-o cratita emailata, turnati deasupra smantana, lasati sa dea in clocot cu putina sare si tarhon tocat sau frunze de tarhon intregi.
  5. Serviti chiftelele cu tarhon cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri