Tocanita de ciuperci cu mamaliga

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de ciuperci cu mamaliga este o mancare de post gustoasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci de cultura
    • 2-3 cepe mari
    • 2 cartofi
    • 2 morcovi
    • 2 linguri cu bulion
    • 80 gr ulei
    • sare
    • piper boabe
    • 1 foaie de dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati ciupercile de frunze si nisip, rupeti coditele si indepartati partea care a stat in pamant. Spalati ciupercile sub jet de apa sau in 2-3 ape caldute. Treceti cu mana usor peste lamelele ciupercilor,apoi  lasati in sita sa se scurga.
  2. Tocati ciupercile si coditele lor, lasati-le acoperite cu putina sare intr-un castron mai mare.
  3. Curatati ceapa, tocati-o pestisori si caliti-o in ulei cald indoit cu apa. Lucrati cu vasul acoperit.
  4.  Cand ceapa a devenit transparenta, puneti tocatura de ciuperci peste ceapa. Lasati sa fiarba impreuna 20 minute, adaugati bulionul de rosu, piper boabe, frunza de dafin, cartofii si morcovii taiati felii mare, care au fiert 20 de minute separat.
  5. Tocatura mai fierbe 10 minute,apoi  stingeti focul si serviti mancarea calda, cu mamaliga calda sau rece.

Recomandari

Mancaruri