Cod in sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Codul in sos de rosii este un preparat foarte gustos, fiind mancarea ideala in zilele caniculare de vara, deoarece este foarte gustos si rece.

Ingrediente

    • 1 cod de marime medie
    • 1 ardei iute rosu
    • 6 liguri cu ulei
    • 4 rosii
    • 2 catei de usturoi
    • patrunjel uscat
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile se decojesc apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer, usturoi si ardeiu iute se toaca marunt, apoi pune-le la calit in doua linguri de ulei. Potriveste gustul de sare si piper si lasa pe foc 10 minute, ca sa dea in clocot.
  2. Intre timp, se curata pestele si se taie in jumatati, dupa acre se unge cu ulei si se freaca usor cu sare si piper, ca sa absoarba aromele.
  3. Se pun bucatile de peste intr-o tava termorezistenta, se toarna peste el uleiul ramas si sosul de rosii si ardei. Se baga tava in cuptor pentru 30 de minute, pana cans sosul scade.
  4. Cand se serveste se decoreaza cu patrunjel uscat si se serveste cu orez natru sau cartofi copti la gratar.

Recomandari

Mancaruri