Cotlete de mistret cu sos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletele de mistret cu sos sunt foarte bune si aromate, perfecte in zilele geroase de iarna.

Ingrediente

    • 4-6 cotlete de mistret marinate
    • 500 ml supa
    • 1 lingura cu zahar
    • 1 lingura cu faina
    • 150 ml ulei
    • 3-4 teline
    • 1 lingura cu otet
    • sare

    PENTRU MARINATA:

    • 2 l apa
    • 200 ml vin
    • 200 ml otet
    • 2 linguri de coniac
    • usturoi
    • sare
    • 3-4 cuisoare
    • 1 foaie de dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ora

  1. Pregatiti marinata: puneti intr-un vas mare apa, otetul, 2 linguri de coniac, foaie de dafin, cateii de usturoi necuratati, 3-4 cuisoare, sare. Curatati carnea,  apoi puneti-o la  marinat pentru  2-3 zile.
  2. Scoateti cotletele, stergeti cu servetele de hartie, ungeti fiecare parte a cotletului cu ulei. Lasati sa stea la rece 1/2 ora, dupa care prajiti carnea in ulei fierbinte. Cand s-au aurit, turnati peste cotlete supa de zarzavat sau apa calda.
  3. Acoperiti cratita si lasati sa fiarba pana cand se inmoaie bine. Scoateti cotletele pe farfurie, acoperiti cu capac. in sosul ramas adaugati: 1 lingura cu faina,1 lingura cu otet, sare si 1 lingura cu zahar.
  4. Desfaceti faina in apa rece. Fierbeti sosul 1/4 ora.
  5. Curatati, spalati si taiati in felii telinele, puneti sa fiarba cu apa calda cat sa le acopere. Dupa 1/2 ora scurgeti supa, faceti telinele piure (treceti prin sita sau mixati 1-2 min).
  6. Asezati cotletele pe platou, puneti langa ele piureul de telina, acoperiti cu sos cald, si serviti totul cald, cu paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri