Fasole verde gatita cu lapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea verde gatita cu lapte este o mancare satioasa, aromata si care se prepara foarte usor.

Ingrediente

    • 1 kg fasole fara ate
    • 2 linguri cu unt
    • 1 ceapa
    • 175 ml lapte
    • 1 lingura cu faina
    • sare
    • patrunjel tocat
    • 2 galbenusuri crude

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti fasolea de varfuri si codite, o speli in apa calduta si o fierbi in apa care clocoteste. Dupa 30 de minute scoti fasolea in strecuratoare si o amesteci cu ceapa tocata care s-a calit in unt.
  2. Pui amestecul in cratita cu pereti inalti, presari faina pe fasole, adaugi 1 pahar cu lapte dulce si
    sare si lasi sa fiarba 15 minute. Tragi cratita de pe foc, lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi cele 2 galbenusuri, amesteci repede si servesti mancarea calda, decorata cu patrunjel verde tocat.
  3. Daca-ti place mai mult lasi patrunjelul in unt odata cu fasolea. Servesti cu paine proaspata si vin alb usor.

Recomandari

Mancaruri