Crap pescaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul pescaresc este un preparat foarte gustos si apetisant, perfect pentru mesele festive.

Ingrediente

    • 1,4 crap fara cap
    • 1 capatana de usturoi
    • 150 ml ulei
    • 200 gr ardei gras
    • 50 gr pasta de tomate
    • 400 gr rosii proaspete
    • cimbru
    • piper macinat
    • 100 ml vin alb
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml de apa. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Bucatile de crap se asaza intr-o tava cu 100 ml de ulei, cimbru si jumatate din cantitatea de piper, apoi se introduce tava la cuptor ca pestele sa se friga.
  3. Se adauga ardeiul gras, 50 ml ulei, rosii, pasta de tomate, usturoiul, restul de piper si se introduce tava la cuptor inca 30 de minute.
  4. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul.

Recomandari

Mancaruri