Ciuperci in straturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de ciuperci in straturi este un preparat pe careil puteti servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci
    • 200 gr cascaval
    • 1 kg cartofi
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • 6 catei de usturoi
    • 1 ardei gras
    • ulei
    • piper
    • sare

     

Instructiuni de preparare

  1. Curata ceapa, ardeiul si toaca-le marunt. Spala ciupercile, iar pe cele mari taie-le felii. Incinge vreo sase linguri cu ulei, caleste ceapa, pune apoi ardeiul, iar la final,adauga ciupercile, usturoiul pisat, un praf de sare si unul de piper. Lasa pana ce scade zeama de la ciuperci. Intre timp, pune cartofii la fiert in coaja.

  2. Cam dupa 20 de minute, clateste-i cu apa rece, decojeste-i si, cand s-au mai racit, taie-i in felii. Unge un vas cu ulei si asaza un strat de cartofi, altul de ciuperci, rade cascaval din belsug, apoi continua ln fel (ultimul strat sa fie de cartofi).
  3. Bate ouale si toarna-le deasupra cat mai uniform, iar daca ti-a ramas cascaval, presara putin. Da la cuptor 20-25 de minute.

Recomandari

Mancaruri