Chiftelute marinate din peste oceanic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele marinate din peste oceanic se pot consuma ca gustare simple fara sos, sau se pot servi alaturi de garnitura de piure.

Ingrediente

    • 1 kg peste
    • 100 ml lapte
    • 1 ceapa
    • 300 ml sos de rosii
    • 1 felie de paine alba
    • 2 oua
    • ulei pentru prajit
    • patrunjel verde
    • faina
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele congelat se pune la fiert impreuna cu legumele, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata in lapte si stoarsa bine.
  2. Se amesteca pestele tocat  cu ouale si cu patrunjelul verde tocat, adaugand putina sare si putin piper macinat.
  3. Se modeleaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Cand toate chiftelutele sunt gata se pun toate intr-o cratita, se toarna sosul de rosii si putin  patrunjel verde tocat fin, apoi se pune oala pe foc. Cand sosul a scazut pe jumatate, se opreste focul, se lasa 10 minute sa se racoreasca, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri