Costita afumata cu fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Costita afumata cu fasole boabe este o mancare de iarna, aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe (alba sau pestrita)
    • 300 gr costita afumata
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 2 linguri cu tarhon uscat
    • sare
    • piper boabe
    • 2-3 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in apa rece si lasati sa se inmoaie acoperita cu apa timp de 8-10 ore. Aruncati apa si umpleti oala in care a stat fasolea cu alta apa rece. Puneti oala pe foc, lasati sa clocoteasca apa si schimbati cu 2 litri apa rece dupa ce ati aruncat apa fiarta. Fierbeti fasolea acoperita 30 de minute, adaugati pastarnacul taiat in 2-3 felii, lasati sa fiarba inca 1 ora cu vasul acoperit.
  2. Curatati ceapa si morcovii, taiati julien si caliti in ulei cald. Dupa 10 minute stingeti cu 1 pahar de apa calda in care ati pus bulionul de rosii. Acum puneti piperul si frunzele de tarhon, acoperiti tigaia si lasati sa fiarba 10 minute.
  3. Rasturnati legumele calite peste fasole. Sarati si lasati sa fiarba 5-6 min impreuna. Taiati costita felii, rumeniti feliile in tigaie fara grasime, puneti costita peste fasole si mai fierbeti 10 minute.
  4. Serviti mancarea cu salata de varza murata sau de gogosari, cu paine neagra de casa si vin alb.

Recomandari

Mancaruri