Biban de mare cu fenicul la tava

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta simpla, delicioasa si plina de savoare care poate fi consumata atat calda dar fiind si mai delicioasa rece.

Ingrediente

    • 2 bibani de mare, filetati
    • 2 bulbi de fenicul, taiati fin
    • 1 ceapa rosie, taiata subtire
    • 3 linguri ulei de masline extra virgin
    • 1 lingura frunze de oregano proaspete
    • sucul de la ½ de lămaie si cateva feliute de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se incinge cuptorul la 220° C. Se cresteaza pielea de pe fileuri cu un cutit ascutit si se asezoneaza. Se asaza feniculul si ceapa intr-o tava mare pentru copt. Se stropesc cu ulei de masline, se sarează si pipereaza, apoi se baga in cuptorul incins pentru 7 minute.
  2. Se scot legumele din cuptor si se presara cu frunze de oregano. Se aranjeaza pestele deasupra. Se stropesc cu suc de lămaie si se asaza feliute de lamaie la capete. Se baga din nou la cuptor pentru 7-10 minute sau pana cand este gata pestele.Carnea trebuie sa fie opaca si pielea trebuie sa se poata inlatura usor.
  3. Cand este gata preparatul se serveste direct din tava de copt.

Recomandari

Mancaruri