Chiftelute marocane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Incerati reteta de chiftelute marocane daca doriti o cina speciala plina de arome orientale.

Ingrediente

    • 500 gr carne macra de miel (sau porc),tocata
    • 1 ceapa rosie data pe razatoare
    • 2 catei de usturoi zdrobiti
    • 1 bucata 2 cm radacina de chimbir,data prin razatoare
    • 1 varf fulgi de chili deshidratat
    • 2 lingurite chimen macinat
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 800 gr rosii intregi decojite din conserva
    • 200 ml supa de pui, gata facuta
    • 1/2 legatura coriandru tocat

Instructiuni de preparare

  1. Se aseaza intr-un bol carnea,ceapa, jumatate din cantitatile de usturoi,chimbir si din celelalte condimente, sare si piper. Se amesteca bine si se formeaza chiftele mici.
  2. Se incalzeste o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie mare nonaderenta, si se prajesc chiftelele pe rand pana devin maro-rumenii peste tot. Se scot chiftelele din tigaie si se adauga restul de usturoi, ghimbir si condimente. Se lasa pe foc 2 minute.
  3. Se adauga rosiile intregi decojite si supa, se asezoneaza cu sare si piper. Se fierbe constant 10 minute pana se ingoasa sosul. La sfarsit se adauga amestecand coriandrul si chiftelele. Se serveste alaturi de cuscus.

Recomandari

Mancaruri