Ciuperci fripte cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile fripte cu cartofi trebuie sa le incercati mai ales in perioada de post.

Ingrediente

    • 10-12 ciuperci mari
    • 1 lamaie
    • sare
    • piper macinat
    • 6-8 catei de usturoi
    • 4-6 cartofi fierti
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 pesoane

  1. Se curata ciupercile de resturile de frunze si pamant, se separa coditele, de la care se arunca partea care a stat in paman.
  2. Cozile ciupercilor se pun sa se friga langa ciupercile intregi, pe o tabla speciala, pe plita curatata sau in cuptorul aragazului - insirate pe tava neagra. Se fac la foc iute 10-12 minute, se sareaza, se pipereaza, se scot pe un platou mare, se stropesc cu lamaie.
  3. Se curata cartofii, se taie felii, se servesc langa ciuperci, peste care se pune un sos de usturoi. Se decoreaza platoul cu marar tocat, se serveste mancarea fara paine.

Recomandari

Mancaruri