Carne de pasare cu sos de smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de pasare cu sos de smantana este o mancare gustoasa, satioasa si foarte aperciata mai ales de copii

Ingrediente

    • 1 pui sau gaina mijlocie
    • 500 gr smantana
    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml  ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata carnea de pasare, se portioneaza si se prajeste in ulei, apoi se scoate intr-un castron si se tine la cald.
  2. Din unt, faina si smantana se face un sos alb: untul se pune intr-o cratita mai mica, se inmoaie usor, se pune faina si se amesteca omogen cu o lingura de lemn. Se pune cate putina smantana, se amesteca mereu pana cand se obtine un sos fluid, fara cocoloase. Se pune sare si se fierbe sosul 10 minute cu cratita asezata pe o tabla, dupa care se pun bucatile de carne in sos si se lasa sa mai fiarba 15 minute.
  3. Mancarea se serveste fierbinte, condimentata cu putin piper macinat, cu mamaliga calda.

Recomandari

Mancaruri