Snitele din carne de berbec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Snitelele din carne de berbec sunt delicioase si apetisante, ele fiind fara indoiala punctul de rezistenta pe masa de Paste!

Ingrediente

    • 500 gr carne de berbec sau de oaie
    • 2 oua
    • 4 linguri cu faina
    • 175 ml dulce
    • sare
    • piper macinat
    • 175 ml ulei
    • 1/2 lamaie
    • 2 linguri cu otet
    • usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Din apa, otet si usturoi tocat se face o solutie in care se marineaza carnea de berbec 2-3 ore.
  2. Se scoate carnea din marinata, se taie felii subtiri, se freaca fiecare felie de carne cu lamaie, se bate cu batatorul de lemn, se sareaza si se pipereaza si se lasa 10 minute la rece.
  3. Din 2 oua, 3 linguri cu lapte si putina sare se face un aluat de clatite mai gros. Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins.
  4. Snitelele se servesc calde, cu legume fierte si salata de sezon. Este potrivita painea neagra, alaturi de un vin alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar