Piept de pui cu legume la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pieptul de pui cu legume la gratar este un preparat delicios, foarte satios si aromat.

Ingrediente

    • 800 gr piept de pui
    • 6 catei de usturoi
    • piper macinat
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita miere de albine
    • 4 rosii
    • 5 frunze de salata verde
    • 1 lamaie
    • cimbru uscat si verde
    • 30 gr unt
    • sare
    • coaja de la o lamaie
    • 1 lingurita otet balsamic
    • 4 dovlecei
    • 1 legatura ridichi
    • 1 ceapa rosie pentru uns gratarul

Instructiuni de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste carnea, se taie felii subtiri care se  cresteaza si se bat cu ciocanul de snitele doar cat sa se inmoaie fibra.
  2. Intre timp, se topeste untul, se amesteca cu uleiul de masline, se adauga sare, cimbru verde si uscat, coaja de lamaie, piper macinat, mierea de albine, usturoiul si otetul balsamic.
  3. Cu sosul obtinut se ung feliile de piept de pui si se lasa la macerat in frigider.
  4. Dovleceii se spala, se taie in jumatati, care se ung cu restul de sos. Se incinge gratarul, se unge cu ceapa rosie si se pun legumele. Se rumenesc uniform, apoi se pun feliile de piept de pui.
  5. Dupa ce s-au rumenit, se scot  feliile de carne impreuna cu legumele fripte si se asaza pe un platou tapetat cu frunze de salata si felii de rosii, iar in momentul servirii se decoreaza cu ridichi si felii de lamaie.

Recomandari

Friptura sau Gratar