Pui cu sos aromat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu sos aromat este varianta perfecta pentru o masa in familie la sfarsitul saptamanii.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 7 catei de usturoi
    • piper negru macinat
    • 4 linguri pasta de tomate
    • busuioc verde
    • 200 gr ciuperci
    • 300 gr paste spirale
    • 50 gr unt
    • sare grunjoasa
    • cimbru uscat
    • 1 lingura pasta de chilli
    • 100 gr parmezan
    • 3 linguri ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine puiul si se lasa cateva minute in apa clocotita,
  2. Intre timp,  se pun pastele la fiert in apa cu sare,
  3. Se scoate puiul, se sterge cu un servet absorbant si cu un cutit bine ascutit se cresteaza pielea. Se amesteca untul moale cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat si busuioc verde tocat marunt. Cu pasta obtinuta se unge  puiul, care se pune apoi intr-o cratita si se baga in cuptorul incins.
  4. Se scurg pastele de apa, se clatesc cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs.
  5. Se curata si se spala ciupercile, se taie feliute si se calesc in putin ulei, adaugand sare si piper, dupa gust. Cand puiul s-a patruns, se pune pasta de tomate si cea de chilli si se mai lasa cateva minute la cuptor.
  6. Pastele se prepara cu parmezan si se servesc alaturi de puiul rumenit frumos si de ciupercile rumenite.

Recomandari

Friptura sau Gratar