Muschi de porc in sos de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul de porc in sos de mere este o specialitate delicioasa, ideala pentru masa de Craciun.

Ingrediente

    • 800 gr muschi de porc
    • 100 gr nuca zdobita coapta
    • 100 gr unt
    • 200 ml vin alb dulce
    • 3 linguri ulei de struguri
    • 4 mere coapte
    • piper negru macinat
    • sare
    • nuscoara
    • scortisoara
    • 1 lingurita faina
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se spala carnea si se scurge pe un servet absorbant, apoise unge cu  unt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune in foile de plastic, la frigider.
  2. Separat, se spala merele si se coc in tava, la cuptor, intepandu-le din loc in loc ca sa nu pocneasca.
  3. Se topeste untul, se adauga uleiul de struguri, vinul, scortisoara si nuca maruntita si coapta.
  4. La final, se adauga faina si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
  5. Merele coapte se scot din cuptor, se curata, iar miezul de adauga in compozitie.
  6. Muschiul de porc se pune intr-o tava, la copt, in cuptor. cand s-a rumenit, se toarna sosul si se feliaza, iar in momentul servirii se decoreaza cu frunze patrunjel verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar