Cotlet de porc in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletul de porc in aluat este un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Craciun. Zeama de varza ofera fragezime si aroma carnii facand preparatul de neuitat.

Ingrediente

    • 2 kg cotlet de porc
    • 2 litri zeama de varza
    • 1 lingura mustar
    • 1 foaie de aluat foitaj
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 ou
    • ulei
    • cimbru
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe cotletul in zeama de varza 45 de minute, scurge zeama si lasa-l sa se racoreasca.
  2. Intre timp, curata usturoiul si taie cateii in doua, daca sunt prea mari.
  3. Cu varful unui cutit ascutit, fa mici gauri si impaneaza carnea cu usturoi, apoi unge-o cu mustar, presara putin piper si cumbru.
  4. Ia foaia de aluat si, pe jumatate din suprafata ei fa mici crestaturi, din loc in loc. Pune bucata de carne pe partea de aluat ramasa intreaga si acopera cu cea cu crestaturi. Uneste cele doua bucati si pune-o intr-o tava unsa cu unt. Unge cu galbenusul de ou batuta si baga tava in cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate-o si lasa sa se racoreasca inainte de a o  felia si servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar