Pulpa de curcan marinata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pulpa de curcan marinata etse un preparat delicios, aromat si usor de preparat, fiind in acelasi timp specific mesei de Revelion.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa de curcan
    • 200 gr iaurt
    • 100 ml smantana dulce
    • boia iute
    • 200 gr faina
    • 100 gr cascaval
    • 6 cartofi
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca iaurtul cu putina sare, piper si boia iute.
  2. Spala carnea si pune-o la marinat, la rece, in amestecul obtinut, de seara pana dimineata. Scoate carnea din frigider, da-o prin faina, pune-o la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si las-o 25 de minute, la foc mic. In ultimile 10 minute, da focul mare ca sa se rumeneasca.
  3. Intre timp, spala cartofii, taie-i in jumatati si pune-i in coaja, la cuptor. cand s-au copt, prepara umplutura: scoate miezul cu o  furculita si amesteca piureul cu smantana dulce. Umple jumatatile de cartofi cu umplutura preparata,presara cascaval ras si da la cuptor 10 minute.
  4. Serveste pulpa de curcan cu cartofi umpluti si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar