Aripioare marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe retete de aripioare marinate, dar aceasta are marele avantaj ca aripioarele nu se prajesc in baie de ulei ci se rumenesc in cuptor.

Ingrediente

    • 1 kg aripioare de pui
    • 1 lingura cu ierburi provensale

    PENTRU MARINATA:

    • 1 mana coacaze zdrobite
    • 1/2 lingurita piper macinat
    • 3 catei de usturoi zdrobiti
    • 200 ml vin alb
    • 1 lingurita sare grunjoasa
    • 1 varf de lingurita boia iute
    • 1 lingurita miere de albine

Instructiuni de preparare

  1. Spala aripioarele, taie-le varfurile, pune-le intr-un bol mare si adauga ingredientele pentru marinata. Amesteca bine ca sa se marineze toate aripioarele, acopera vasul cu folie si lasa la frigider 3 ore.
  2. Scoate arioparele si pune-le intr-o tava. Toarna o cana cu apa si  marinata strecurata, apoi presara ierburile provensale si baga tava in cuptorul incins, la foc potrivit 30 de minute, pana se rumenesc.
  3. Stropeste din cand in cand aripioarele cu sosul din tava, iar cand sunt gata scoate-le si serveste-le cu garnitura de orez natur.

Recomandari

Friptura sau Gratar