Butoiase din peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Butoiasele din peste sunt de fapt niste frigarui de peste delicioase, aromate si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 400 gr file de cod
    • nucsoara macinata
    • 2 foi de dafin
    • piper macinat
    • 200 gr bacon
    • zeama de lamaie
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fileurile de peste si se taie in cuburi mari care se sareaza, se pipereaza se pudreaza cu putina nucsoara si se stropesc cu putina zeama de lamaie.
  2. Se pun bucatile de peste intr-un vas, se adauga foile de dafin rupte si se baga vasul la frigider pentru 15 minute, ca sa se aromatizeze.
  3. Se feliaza baconul cat mai subtire, se scoate pestele si se inveleste fiecare bucata de peste intr-o felie de bacon. Daca bucatile de peste sunt subtiri se taie baconul in doua pe lungime, astfel incat sa se vada pestele in m,ijloc.
  4. Se incinge gratarul, se unge cu putin ulei, apoi se pe bete de frigarui cate doua rondele care se frig 2-3 minute pe fiecare parte.
  5. Cand frigaruile s-au fript se stropesc cu zeama de lamaie , apoi se servesc cu salata sau simple.

Recomandari

Friptura sau Gratar