Pui cu usturoi si rozmarin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu usturoi si rozmarin etse foarte gustos si aromat, pe care il puteti prepara in zilele in care stiti ca aveti invitati la masa.

Ingrediente

    • un pui de 1,5 kg
    • 10 catei de usturoi
    • 4 fire de rozmarin
    • cateva frunze de salvie
    • 1 legatura de patrunjel
    • 3 linguri de ulei de masline
    • cateva felii de franzela
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti puiul, il speli si apoi il condimentezi cu sare si piper, atat in interior, cat si in exterior.
  2. Umpli puiul cu 4 catei de usturoi (curatati si taiati in jumatate), cu frunze de rozmarin (proaspat sau pulbere de rozmarin), patrunjel si salvie, tocate marunt, apoi  il ungi cu ulei, il pui intr-un vas termorezistent si adaugi, pe langa pui, inca 4 catei de usturoi (necuratati de coaja).
  3. Lasi puiul  la cuptor timp de o ora si 20 de minute. Dupa acest interval de timp, indepartezi usturoiul din vas.
  4. Prajesti feliile de franzela si le ungi cu mujdeiul preparat din usturoiul ramas. Servesti puiul cald, impreuna cu feliile de franzela unse cu usturoi.
  5. Poti unge puiul si cu zeama in care s-a copt, dupa preferinta.

Recomandari

Friptura sau Gratar