Friptura cu unt si aroma de hrean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura cu unt si aroma de hrean este un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata.

Ingrediente

    • 500 gr file de porc
    • 100 gr unt
    • doua linguri de hrean
    • arpagic
    • cartofi
    • piper boabe
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se scot 100 gr de unt de la frigider si se lasa timp de o ora la temperatura camerei sa se inmoaie. Aroma este cheia, astfel ca alegeti unt fara sare sau cu un continut redus de sare. Se amesteca bine untul cu o lingura de lemn pana devine cremos si moale. Se adauga 2 linguri de crema de hrean, 6 boabe de piper negru macinat, putina sare fina de mare si 2 linguri de arpagic, peste unt.
  2. Se prepara dressingul. Se amesteca otetul, ceapa, zaharul, sarea si piperul intr-un bol, apoi se adauga uleiul de masline. Se taie frunzele de salata si se pun de o parte. Apoi, se incalzeste grillul .
  3. Se ung fripturile cu ulei pe fiecare parte, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se frig timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
  4. Se amesteca salata cu dressingul, apoi se pun felii de unt cu aroma de hrean deasupra fripturilor. Se serveste cu salata si felii picante de cartofi.

Recomandari

Friptura sau Gratar