Spuma de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de ciocolata este desertul preferat al impatimitilor de ciocolata, fiind foarte aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 200 gr ciocolata neagra cu 50% cacao
    • 4 oua
    • 2 linguri smantana groasa

Instructiuni de preparare

  1. Se rupe ciocolata in bucati mici si se topeste la bain-marie sau la microunde, fara sa se amestece. Se scoate de la caldura si se bate energic. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri, unul cate unul, continuand sa se bata cu putere, apoi se adauga treptat smantana, pana se introduce intreaga cantitate. 
  2. Separat, se bat spuma albusurile cat mai tari si se incorporeaza usor in ciocolata. 
  3. Spuma obtinuta, asezata intr-un castron acoperit, se pune la frigider, timp de 6 ore. Se serveste cu rondele de portocale si piscoturi.

Recomandari

Deserturi