- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Spuma de ciocolata este desertul preferat al impatimitilor de ciocolata, fiind foarte aromata si usor de preparat.
		
		Ingrediente
		
			
- 200 gr ciocolata neagra cu 50% cacao
 
- 4 oua
 
- 2 linguri smantana groasa
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se rupe ciocolata in bucati mici si se topeste la bain-marie sau la microunde, fara sa se amestece. Se scoate de la caldura si se bate energic. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri, unul cate unul, continuand sa se bata cu putere, apoi se adauga treptat smantana, pana se introduce intreaga cantitate. 
 
- Separat, se bat spuma albusurile cat mai tari si se incorporeaza usor in ciocolata. 
 
- Spuma obtinuta, asezata intr-un castron acoperit, se pune la frigider, timp de 6 ore. Se serveste cu rondele de portocale si piscoturi.