- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Perele ascunse etse un desert delicios, aromat, dulce si foarte usor de preparat.
		
		Ingrediente
		
			
- 4 pere
 
- 80 gr ciocolata amaruie
 
- 1 lingurita unt
 
PENTRU ALUAT:
- 80 gr unt
 
- 80 gr faina
 
- 80 gr zahar
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Intr-un vas se pun faina, zaharul si  untul taiat inbucati mici. Se amesteca cu varful degetelor pentru a obtine un amestec sfaramicios, neomogen, care se da la rece.
 
- Perele se curata de coaja si de cotorul cu seminte, iar plual se taie  in cuburi mici.
 
- Intr-o tigaie, se topeste untul si se pun perele taiate sa se soteze pentru 5 minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai lasa 5 minute pana cand perele se caramelizeaza usor.
 
- Intr-un vas mare sau in forme mai mici se pun e un strat mic de pere caramelizare, apoi se repartizeaza ciiocolata rupta bucati si se acopera cu un strat de firimituri.
 
- Se dau formele la cuptor pentru 30 de minute, pana cand aluatul de deasupra devine usor auriu.