Parfe de portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parfe de portocale este un desert fin si delicat, pe care il puteti imbunatati prin adaugarea de fructe confiate, taiate fin.

Ingrediente

    • 225 gr zahar
    • 200 ml apa
    • coaja de la 2 portocale
    • zeama de la 3 portocale
    • 8 oua
    • 500 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de ia 2 portocale. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 30 de minute. 
  2. Se pun intr-o craticioara, in bain-marie, galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa rece. Se bat ouale cu telul, se amesteca cu siropul de portocale racit si strecurat. Se bate totul cu telul, pana se leaga bine compozitia. 
  3. Se incorporeaza 300 gr frisca. Se varsa aceasta compozitie in forma si se pune in congelator la inghetat. inainte de a servi, se scufunda forma in apa calda si se rastoarna inghetata. Se serveste cu restul de frisca.

Recomandari

Deserturi