Macinici muntenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Macinicii muntenesti sunt acei mucenici cu zeama, foarte gustosi si aromati.

Ingrediente

    • 500 gr mucenici mici si uscati din comert
    • 300 gr nuca
    • 1 lingura cu scortisoara
    • 1 lingura cu sare
    • 300 gr zahar tos
    • 1,5 l  apa calda

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert apa in vas mare si curat, se adauga colaceii in forma de 8 cand apa ajunge la punctul de fierbere, se pune sarea necesara si se fierb 15 minute la foc domol. Se incearca un colacel - trebuie sa fie moale, dar sa nu se desfaca, apoi se pun scortisoara si zaharul, se mai fierb impreuna 5-10 minute si se stinge focul.
  2. Nuca se pune atunci cand se servesc macinicii direct in farfurie. Sunt buni de pe o zi pe alta.

Recomandari

Deserturi