- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Macinicii muntenesti sunt acei mucenici cu zeama, foarte gustosi si aromati.
		
		Ingrediente
		
			
- 500 gr mucenici mici si uscati din comert
 
- 300 gr nuca
 
- 1 lingura cu scortisoara
 
- 1 lingura cu sare
 
- 300 gr zahar tos
 
- 1,5 l  apa calda
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se pune la fiert apa in vas mare si curat, se adauga colaceii in forma de 8 cand apa ajunge la punctul de fierbere, se pune sarea necesara si se fierb 15 minute la foc domol. Se incearca un colacel - trebuie sa fie moale, dar sa nu se desfaca, apoi se pun scortisoara si zaharul, se mai fierb impreuna 5-10 minute si se stinge focul.
 
- Nuca se pune atunci cand se servesc macinicii direct in farfurie. Sunt buni de pe o zi pe alta.