Fursecuri cu zmeura si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu zmeura si migdale sunt perfecte alaturi de o ceasca cu ceai sau de ce nu cafea. Nu trebuie sa lipseasca de la micul dejun!

Ingrediente

    • 150 gr unt, la temperatura camerei
    • 100 gr zahar alb
    • 1/2 lingurita esenta de migdale
    • 400 gr faina alba
    • 100 gr dulceata de zmeura

    PENTRU GLAZURA:

    • 75 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingurita de lapte

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se ametseca untul si zaharul pana se obtine o  crema pufoasa in care se adauga esenta de migdale si faina, adaugata treptat pana cand aluatul se leaga si se poate modela. Se strange aluatul intr-un sul din care se rup bucati  pentru a forma fursecurile. Cu degetul se face o gaura mica in mijlocul fiecarei bile si se pune putina dulceata.
  2. Puneti fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti 15-18 minute, pana se rumenesc usor, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.
  3. Intre timp, preparati glazura, amestecand intr-un castron zaharul pudra cu esenta de migdale si laptele pana cand se obtine o pasta uleioasa, care se intinde pe fursecuri.
  4. Fursecurile se lasa sa se raceasca cat sa se intareasca glazura apoi le puteti servi.

Recomandari

Deserturi