Budinca de cafea cu biscuiti cu fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de cafea cu biscuiti cu fistic sunt cu siguranta o gustare deliciosa si spectaculoasa.Acest desert incanta pe toata lumea, datorita aspectului minunat, si al gustului rafinat.

Ingrediente

    PENTRU BISCUITII CU FISTIC:

    • 250 gr faina alba
    • 250 gr zahar pudra
    • 1/2 pliculet praf de copt
    • 3 galbenusuri de ou
    • 220 gr fistic decojit
    • 125 gr smochine uscate, fara samburi, tocate marunt
    • coaja de la o lamaie

    PENTRU BUDINCA DE CAFEA:

    • 250 ml lapte integral
    • 3 linguri cafea instant
    • 10 galbenusuri de ou
    • 175 gr zahar pudra
    • 750 ml frisca lichida
    • 50 gr zahar brun

    PENTRU SERVIRE:

    • 75 ml frisca lichida, batuta spuma
    • 3 linguri cacao pudra

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea biscuitilor se amesteca intr-un castron faina, zaharul pudra si praful de copt. Se incorporeaza galbenusurile de ou, batute ca penru omleta, sa se omogenizeaza amestecul. Cand toate galbenusurile sunt incorporate in faina se framanta aluatul pana cand devine elastic.
  2. Se adauga smochile, fisticul si coaja de lamaie si se amesteca usor aluatul pana cand acestea sunt incorporate iar aluatul se poate intinde.
  3. Se intinde o foaie groasa de 1 cm din care apoi se decupeaza biscuitii care apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau faina.Biscuitii se asaza la distanta de 1 cm unul de celalalt, deoarece ei isi vor mari volumul in timpul coacerii.
  4. Tava se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 25-30 de minute, la foc moderat. Cand biscuitii sunt rumeniti, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  5. Pentru prepararea budincii de cafea, se incalzeste laptele intr-un ibric, apoi se adauga cafeaua solubila. Se amesteca pana cand se dizolva complet cafeaua, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  6. Separat se amesteca galbenusurile de oua cu zaharul, pana cand se obtine o crema pufoasa si albicioasa.
  7. Se amesteca frisca lichida cu laptele cu cafea, racit, si se bate cu un mixer, pana se omogenizeaza si se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza crema cu galbenusuri in amestecul de lapte, apoi se pune compozitia rezultata in  forme mici de budinca.
  8. Formele se pun intr-o tava cu apa, acre se baga in cuptorul incins timp de o ora si jumatate, la foc moderat.Cu 30 minute inainte de a fi gata se presara peste budinci zaharul brun. Cand budincile sunt gata, se lasa sa se racoreasca 30 de minute inainte de a fi servite.
  9. In momentul servirii se pun pe o farfurie o budinca  langa care se asaza biscuitii cu fistic si se decoreaza cu frisca batuta si o ploaie de pudra de cacao.

Recomandari

Deserturi