- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Merele umplute cu dovleac  stafide si nuca sunt delicioase reci, fiind in acelasi timp un apetisant desert de post.
		
		Ingrediente
		
			
- 6-8 mere
 
- 500 gr dovleac copt
 
- 100 gr stafide
 
- 20 miezuri de nuca
 
- 1 lingurita cu zahar vanilat
 
- coaja rasa de lamaie
 
- 2 linguri cu miere de albine
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se spala merele, se taie in doua, se golesc de seminte si se scoate si o parte din miez.
 
- Se curata dovleacul copt (sau fiert) de coaja, se terciuieste cu furculita, se amesteca omogen cu miere, stafide si nuca tocata in amestec se pune si miez de mar fara samburi, se parfumeaza cu zahar vanilinat si se imparte umplutura in jumatatile de mar golite de miez.
 
-  Dupa gust, amestecul se poate parfuma cu razatura de lamaie pusa odata cu vanilia. Merele se servesc ca desert in aceeasi zi.